Ingrid Strobbe wint Beeld Express november 2014

Ingrid Strobbe wint Beeld Express november 2014

Waggel

ik heb de samenleving verlaten
mijn handtas laten staan
schoenen en kousen in de gang

aan de waggel ben ik nu
op water diep en zoeter
dan de chocolade in mijn maag

een vergissing bleek de reep
bleek de vacht van soortgenoten
genieten doet de stilte traag

 

 

Lees meer

Moorden met woorden

Moorden met woorden

Misdaadverhalen voor gevorderden

Heb je het manuscript van een spannend verhaal in je lade liggen? Of ben je een thriller aan het schrijven?

In de cursus ‘Misdaadverhalen voor gevorderden’ kom je meer te weten over diverse aspecten van crime writing en krijg je grondige feedback op je werk. In een reeks van vijf lessen wisselen theorie en praktische schrijfoefeningen elkaar af. Docente Greet Bauweleers, historica en auteur, begeleidt je bij het schrijfproces. Je krijgt ook advies van een gastspreker uit de uitgeverswereld en ontvangt eveneens een syllabus met research- en schrijftips.

Vanaf zaterdag 29 november in Antwerpen. Schrijf je in.

Lees meer

Jeroen Olyslaegers geeft feedback op jouw tekst

Jeroen Olyslaegers geeft feedback op jouw tekst

Schrijf je af en toe verhalen, gedichten of columns? Wil je weten wat je tekst literair waard is? Maak dan jouw persoonlijke afspraak met een professioneel auteur tijdens Het Schrijfsalon.

Auteur en theaterschrijver Jeroen Olyslaegers is de gastheer van het volgende Schrijfsalon op  zaterdag 6 december (15 - 18.30u) in 't Getouw  in Mol. Hij geeft je praktische tips uit zijn schrijverspraktijk. Indien gewenst krijg je ook feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers.

De lezing is gratis. Voor € 5 krijg je individuele feedback van een professioneel auteur en een drankje. Schrijf je in op Azertyfactor.be.

Lees meer

Eerste finalisten Frappant TXT bekend

Eerste finalisten Frappant TXT bekend

Tijdens de zomermaanden stuurden jonge schrijfliefhebbers hun beste teksten in voor Frappant TXT – dé TXT-on-stage wedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar uit de provincie Antwerpen. 40 laureaten staan dit najaar in de schijnwerpers op podia in verschillende bibliotheken in de provincie Antwerpen.

Dorien De Vylder en Koen De Schutter wonnen de voorronde in de bibliotheek van Mol op 13/11. Sam Pauwels en Moya De Feyter overtuigden de jury in de bibliotheek van Aartselaar op 14/11. Collectief Dichterbij en The Great Bulgarian Circus verrasten het publiek tijdens het juryoverleg. Bekijk het fotoverslag op Facebook.

Wil je als eerste nieuw podiumtalent ontdekken? Kom dan in december naar de voorrondes in de bibliotheken van Turnhout (11/12) en Mechelen (12/12).

Lees meer

Lesmap Slam Poetry

Lesmap Slam Poetry

Omdat het genre Slam Poetry in Vlaanderen aan populariteit wint en steeds meer jongeren hun eigen teksten willen brengen op een podium, verspreidt Creatief Schrijven vzw een lesmap Slam!  voor leerkrachten middelbaar onderwijs. Ervaren slammers Carmien Michels, Philip Meersman en Max Greyson werkten concrete lestijden ‘schrijven’ en ‘performen’ uit.


Een instrument dat leerkrachten inspireert om met Slam Poetry aan de slag te gaan tijdens lessen Nederlands, Frans, Engels of Project Algemene Vakken. De lesmap is gratis te downloaden.


De lestijden dienen ter voorbereiding, ondersteuning en nazorg van workshops taalcreativiteit en performance voor leerlingen van 12 jaar.

Lees meer

“Wees een strenge megalomaan. Dat is de enige manier om een schrijver te zijn.” Annelies Verbeke