Jouw brief kan levens veranderen

Tijdens de Schrijfmarathon van Amnesty International schrijven activisten wereldwijd brieven voor zes mensen die onrecht zijn aangedaan. Op 5 december geeft Amnesty International in Antwerpen de aftrap voor de internationale Schrijfmarathon.

We schrijven van 12u tot 24u brieven in de Karel De Grote-Hogeschool aan de Groenplaats in Antwerpen. Jan Leyers, Marco Z, Buurman, Eva De Roovere en Jonas Winterland moedigen de schrijvers muzikaal aan. Erika Van Tielen en Tom Kestens leiden de marathon in goede banen.

 

Lees meer

All Write Now: dé teksten

Met All Write Now gingen we samen met Dimitri Leue en Boek.be op zoek naar jong schrijftalent tussen 12 en 16 jaar. 30 jonge schrijvers ontvingen een uitnodiging voor de schrijfuitdaging op 3 november op de Boekenbeurs. Jeugdauteur Dirk Bracke startte de dag met een inspiratiesessie en een schrijfopdracht. De jongeren kregen enkele uren de tijd om aan hun nieuwe tekst te werken.


Ben je benieuwd naar het resultaat van die schrijfuitdaging? ...

Lees meer

Stijn Meuris komt naar de Schrijfdag

Wereldlimburger Stijn Meuris komt op 12 maart in het Genkse C-mine vertellen over liedteksten schrijven.


Hij schreef met Noordkaap, Monza en MEURIS een indrukwekkend oeuvre aan Nederlandstalige nummers bijeen. Songs als 'Druk in Leuven', 'Satelliet S.U.Z.Y.', 'Ik hou van u' en 'Van God los' staan in het collectieve geheugen gegrift, maar wat inspireerde de zanger om ze te schrijven?


Hij geeft 'Tekst en uitleg' op de

Lees meer

Sascha Beernaert wint Beeld Express november 2015

Boven gele hoofden


de tijd tikt gehavend boven gele hoofden
iedere seconde een meter werf
de betonnen uren en het staal van een dag
staan gegrift als in een roestig horloge

en niemand weet hoe laat het is

Lees meer

Oproep aan slam poets, podiumdichters en literaire performers

Slam poetry is in opmars. Om het genre en de artiesten te ondersteunen zet het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) nu voor de tweede keer het proefproject ‘Slamlezingen’ op. Het doel is om scholen, bibliotheken, leesclubs, socio-culturele organisaties,... te stimuleren om slamdichters te programmeren voor een slamlezing.


Een vakjury selecteert maximaal 6 slamdichters die in dit traject kunnen instappen. De jury beoordeelt de literaire kwaliteit van het ingezonden werk, relevante ...

Lees meer

"In iedereen zit poëzie" - Poëziedokter Peter Holvoet-Hanssen