VERZIN: “Neem een potlood en schrijf!”

In de zomereditie van ons magazine VERZIN vind je een interview met meesterverteller Walter van den Broeck. Zijn advies is duidelijk: “Neem een potlood en schrijf!”. Gie Bogaert analyseert het schrijfproces van zijn nieuwste roman Roosevelt en Jill Marchant, de winnares van Naft voor Woord, beantwoordt ons snelvuur aan vragen. Vitalski geeft opnieuw feedback op twee boeiende teksten van op Azertyfactor.


In het dossier ontdek je ...

Lees meer

Winnares Naft voor Woord in de kijker

Onlangs gaf de Provincie Antwerpen ons groen licht om de volgende editie van Naft voor Woord te organiseren. Deze zomer start coördinator Valerie Rousseau met de voorbereidingen voor de txt-on-stagewedstrijd voor jongeren uit de provincie Antwerpen.

Intussen vind je Jill Marchant, de winnares van editie 2015-2016, op verschillende poëziepodia:
- bij de Wolven van La Mancha op het Tiendaags Poëziefestival van 15 tot 25 juli in het Volkshuis in Gent

Lees meer

Schrijfaanbod najaar 2016

Een nieuwe zomer, een nieuwe SCHRIJF! Ontdek welke schrijfcursussen dit najaar bij jou in de buurt op het programma staan en aan welke schrijfwedstrijden je kunt deelnemen.


In de SCHRIJF-brochure merk je o.a. enkele nieuwe cursussen van Creatief Schrijven vzw op, waaronder ‘Creatief bloggen’, ‘Tussen feit en fictie’ en ‘Speech schrijven’. Ook vind je er verrassende schrijfuitdagingen als ‘Illustreer met ...

Lees meer

Write Now! Stem op jouw favoriet

De voorbije maanden vonden de voorronden van Write Now! 2016 plaats. Vijftien jonge schrijvers uit Nederland, Vlaanderen en Suriname bemachtigden een plek in de finale, en kregen de opdracht om een nieuwe tekst te schrijven. Lees hier alle teksten en stem op jouw favoriet. De tekst van de publieksprijswinnaar wordt gepubliceerd in De Morgen.


Vorig jaar ging de publieksprijs naar Ulrike Burki voor haar tekst 'Stadsgezichten', het ...

Lees meer

Winnaar schrijfkans Azertyfactor gepubliceerd

Vorig jaar lanceerde het literair tijdschrift Gierik & NVT op ons kansenplatform Azertyfactor de schrijfkans 'Stand up and write'. Het tijdschrift zocht voor het zomernummer van 2016 teksten over of met humor. De redactie selecteerde de inzending 'De zin in de onzin' van William Roelant en publiceert "de intrigerende, tragikomische tekst" in de nieuwe Gierik & NVT.


Koop het nummer op www.gierik-nvt.be/. Proficiat, William!

Lees meer

'Kortverhalen schrijven is als trapezelopen' - Frederik Willem Daem