Schrijfdag 2017

Op zaterdag 25 maart verwelkomen we je graag op onze tiende Schrijfdag in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Vanaf 1 februari kun je een ticket kopen op schrijfdag.be. Wacht niet te lang, want workshops zitten snel vol. Op het programma: lezingen, workshop en infosessies met o.m. Gerda DendoovenMalin-Sarah Gozin, Kristien HemmerechtsKatrijn Van Bouwel en Jeroen Olyslaegers. In het stadsarchief kom je alles te weten over het belang van research bij een historische roman. Verken je graag de buurt? ...

Lees meer

Jouw zin als literaire tattoo op de Schrijfdag 2017

Welke zin vloeide uit jouw pen waar je trots op bent? Na welke zin dacht je, ‘oké, dat is het pareltje dat goed klinkt, dat swingt, raakt en smaakt naar nog meer zinnen’? We zijn benieuwd naar die ene rake volzin die jij ooit schreef. Neem deel aan de wedstrijd op Azertyfactor en wie weet, word jij de ster van de Schrijfdag op zaterdag 25 maart 2017 in het Felix Pakhuis ...

Lees meer

Betere tweets schrijven

Wat kan Twitter betekenen voor jouw organisatie, bedrijf of instelling? Hoe schrijf je content die boeit met 140 karakters? Hoe bereik je jouw volgers? Socialmediastrateeg Karin van Hees geeft praktische tips en advies. Je leert om je boodschap krachtig te bundelen om snel de aandacht van je lezers te trekken.

Lees meer

Naft voor Woord 2016-2017

De voorrondes van Naft voor Woord zijn er weer. 38 geselecteerden geven het beste van zichzelf tijdens vier avonden in vier verschillende gemeentes. De vakjury met Carmien Michels (Europees Kampioen Poetry Slam), Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) en Peter Briers (journalist GvA) geeft live feedback op de kandidaten. Kom supporteren voor jouw favoriet en geniet van een gratis Gouden Carolus en een lokale lekkernij. Het aanstormend schrijftalent verwacht jou!

Lees meer

Van klassieker tot toneeltekst

Ben jij gepassioneerd door theater? Kom naar de cursus 'Klassieker tot toneeltekst' van docent Daan Pleumeekers en ga op zoek naar de raakpunten tussen verleden en heden. We slanken een brontekst af tot zijn essentie en verrijken die vervolgens met persoonlijke inzichten. Elke cursist maakt een bewerking van een roman, een kort verhaal of een toneelstuk, dat vervolgens ook echt op scène kan worden gebracht.

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN