Win muziek bij jouw woorden

Win muziek bij jouw woorden

“Wat niet gezegd kan of mag worden, past meestal perfect in een liedje,” beweert Niels Boutsen, die met Stoomboot zijn muzikale droom beleeft. Niels zetelt samen met singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang in de jury van Liefde voor Lyriek.


Post je Nederlandstalige rap-, rock- of kleinkunsttekst voor 15 november op Azertyfactor.be. De finalisten van de parallel lopende Nekka-wedstrijd zetten de beste teksten op muziek. De winnaar van de Nekka-wedstrijd brengt het nieuwe lied tijdens de Nekka-Nacht 2016 in de Lotto Arena.


Tips of inspiratie nodig? Download gratis onze publicatie Er moet ook nog tekst op.

Lees meer

Nieuw: cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2015

Nieuw: cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2015

Van reisverhalen schrijven in Leuven, over een schrijfatelier in Gent tot een cursus autobiografisch schrijven in Oostende, het is maar een kleine greep uit het najaarsaanbod dat je vindt in de nieuwe SCHRIJF.


Onze halfjaarlijkse cursus- en wedstrijdbrochure is minder lijvig dan in het verleden, omdat we voortaan voor de uitgebreide en de meest up-to-date informatie naar onze website verwijzen. Je vindt vanaf nu in de SCHRIJF wel extra schrijftips, -opdrachten en inspirerende schrijfinitiatieven. Ontdek als eerste het volledige najaarsaanbod.


Download hier de SCHRIJF-brochure (74 MB).

Lees meer

Op zoek naar het perfecte personage

Op zoek naar het perfecte personage

Het personage staat centraal in de zomereditie van VERZIN. Schrijfdocente Nicole Persy geeft concrete tips om je eigen protagonist neer te zetten en auteurs vertellen over hun favoriete personagesRenate Dorrestein getuigt over verteltechnieken en schrijven zonder schema’s. Verder geven Michael Bijnens, Johanna Spaey, Floortje Zwigtman en Xavier Roelens een inkijk in hun researchpraktijk. In de nieuwe rubriek ‘Vraag van de schrijfliefhebber’ onderzoekt VERZIN de voordelen van individuele schrijfcoaching en in ‘Snelvuur’ trotseert elke editie een jonge, talentvolle schrijver een spervuur aan vragen. Moya De Feyter, winnaar van Frappant TXT, bijt de spits af.


VERZIN ligt vanaf eind juni in je brievenbus of boekhandel. Abonneer je voor slechts € 15 op www.verzin.be. Abonnees krijgen o.a. korting op manuscriptbeoordeling en de Schrijfdag.

Lees meer

Mirke Kist wint Write Now! 2015

Mirke Kist wint Write Now! 2015

Vorig jaar kon je de 24-jarige Mirke Kist nog spotten tijdens de voorrondes van onze TXT-on-stagewedstrijd FRAPPANT TXT. Op zondag 21 juni won ze in Rotterdam de finale van de schrijfwedstrijd Write Now!.


Meer dan 1000 jonge schrijvers uit Vlaanderen, Nederland en Suriname waagden hun kans, maar Mirke kaapte de hoofdprijs weg met haar finaletekst 'Il pittore del silenzio'. Ze wint een MacBook, een schrijfcursus, een columnreeks op Trouw.nl en een optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival.


De Metro Publieksprijs gaat naar Ulrike Burki. 1600 lezers brachten een stem uit voor haar tekst 'Stadgezichten'. Proficiat Mirke en Ulrike!

Lees meer

Gezocht: stagiair Naft voor Woord

Gezocht: stagiair Naft voor Woord

Dit najaar lanceert de provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw Naft voor Woord, de opvolger van de text-on-stage wedstrijd Frappant TXT. Jongeren tussen 18 en 30 jaar die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen kunnen deelnemen.


Je werkt in de periode juli – december 2015 mee aan de promotie en organisatie van Naft voor Woord. Je organiseert workshops, schrijft teksten voor de website, treft voorbereidingen voor de voorrondes en de finale van de wedstrijd en contacteert partners.


Heb je zin in een veelzijdige en creatieve meewerkstage binnen een kleine, dynamische organisatie? Mail voor 10 juli een korte sollicitatiebrief en CV naar An Leenders: an@creatiefschrijven.be.

Lees meer

"Vaak heb ik van zin tot zin geen idee wat er gaat gebeuren." Renate Dorrestein