Geef je tekst een podium

Geef je tekst een podium

TXT-on-stagewedstrijd Frappant TXT gaat voor de vierde keer op zoek naar schrijftalent met podiumpersoonlijkheid. Hou je van schrijven en performen? Ben je tussen 18 en 30 jaar? Woon, werk of studeer je in de provincie Antwerpen? Dan is Frappant TXT gegarandeerd iets voor jou!

Stuur voor 15 september je tekstmateriaal in via Azertyfactor. Schrijf minstens één van je teksten  over het thema '(T)HUIS'. Een vakjury selecteert 50 kandidaten die in het najaar aantreden in een van de vier voorrondes. De finale vindt plaats op 28 februari 2015.

Last van podiumvrees of een writer's block? Volg een gratis Frappant-workshop!

Lees meer

VERZIN-redacteur Peter Mangelschots in de prijzen

VERZIN-redacteur Peter Mangelschots in de prijzen

Ter herdenking van WO I lanceerden Het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren de wedstrijd '12 minuten over vrede. Filmmakers kregen de opdracht twaalf ultrakorte animatiefilms over het thema vrede te creëren. Dichters lieten zich inspireren door deze beelden en schreven gedichten over het thema.

Peter Mangelschots, redacteur van ons magazine VERZIN, schreef het winnende gedicht bij één van de twaalf animatiefilms. Zijn tekst 'midnight at the lost and found' zal de film 'Daddy went. Daddy did' flankeren. Het resultaat is vanaf 4 augustus te zien op CANVAS. Bovendien publiceert Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen de twaalf gedichten in een internationale bloemlezing met gedichten over vrede.

Lees meer

Zomertournee – De Sprekende Ezels Deluxe

Zomertournee - De Sprekende Ezels Deluxe

Ook deze zomer gaan De Sprekende Ezels weer op tournee door Vlaanderen. Met een exquise selectie uit het seizoen 2013-2014 draaien we ook dit keer  weer een ongezien grappige, poëtische en muzikale voorstelling in elkaar. Jong en onbekend talent dat staat te trappelen om de wereld te veroveren. En die wereld begint bij u!

Op 26 juli staan de Ezels op het podium in Vrijstaat O (Oostende), op 27 juli maken ze het poëziefestival in Watou onveilig, en op 1 augustus zijn ze te gast op het M-idzomerfestival in museum M in Leuven. Komt dat zien!

 

Lees meer

Programma volgende Schrijfsalons bekend

Programma volgende Schrijfsalons bekend

Tijdens het Schrijfsalon geeft een gerenommeerd auteur praktische tips en schrijfadvies. Daarnaast krijg je, indien gewenst, feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers. Nieuw: vanaf nu kun je na het Schrijfsalon online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Maak nu jouw persoonlijke afspraak met Michael De Cock (27/9 in Mechelen), Stijn Vranken (18/10 in Turnhout) of Tom Naegels (6/12 in Mol). Bekijk ook eens de reacties op de vorige edities van het Schrijfsalon.

Schrijf je in op Azertyfactor.be.

Lees meer

Cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2014

Cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2014

Van een cursus Moorden met woorden over Prentenboeken schrijven tot een Schrijfwandeling tijdens het Kunstenfestival Watou.

In de nieuwe (gratis) SCHRIJF ontdek je welke schrijfcursussen in jouw buurt op het programma staan. Wie grasduint in het overzicht, ontdekt dat het Basisjaar Literair Schrijven, de intensieve schrijfopleiding van Creatief Schrijven, nu zowel in Antwerpen als in Gent plaatsvindt.

In de brochure vind je ook alle schrijfwedstrijden met een deadline vóór januari 2015. Heb je een gedicht of een verhaal klaar? Stuur het in voor één van de wedstrijden en wie weet, val je in de prijzen.

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans