Auditie Rotspaleis

Auditie Rotspaleis

100 straffe inzendingen ontvingen we voor de auditie voor het Rotspaleis, een optreden tijdens een avond vol poëzie in het Sportpaleis. Een leesjury selecteerde 15 kandidaten uit alle hoeken van het land. Zij trotseerden gisterenavond hun zenuwen en lieten in DE STUDIO hun woorden horen.

Juryleden Veerle DobbelaereGeert Briers (dichter), Denis Nowé (puntdichter) en Dirk Schellekens (kunstenaar) selecteerden na lang wikken en wegen met ex aequo Shari Van Goethem en Frederik Meesters. Ze winnen elk één optreden in het Sportpaleis op 20 of 21 maart. Benieuwd naar dit nieuwe talent? Alle info op www.rotspaleis.be.

De jury geeft een eervolle vermelding aan Luc Lavaert, een geboren performer, en aan Jurgen Nakielski, voor zijn woordspel en sterk opgebouwde tekst.

Lees meer

Europees forum ‘Literair en beeldend werken met gedetineerden’

Europees forum 'Literair en beeldend werken met gedetineerden'

Heb je interesse in de context van detentie? Wil je zelf als kunstenaar, bemiddelaar of docent een creatief en artistiek traject met gedetineerden uitwerken? We nodigen je graag uit op het Europees forum ‘Literair en beeldend werken met gedetineerden' op vrijdag 6 maart in Muntpunt, Brussel.

Gastsprekers reflecteren over creatieve en artistieke praktijken in de context van detentie en andere ‘outsider’ contexten. Ze delen inspirerende methodes en good practices. Danielle Eeraerts geeft een schrijfworkshop creatief schrijven met gedetineerden. De aanleiding van het forum is de Europese PAROL!-tentoonstelling 'Xdie zich van 5 maart t.e.m. 4 april nestelt in de collectie van Muntpunt.

Bekijk het volledige programma en schrijf je hier in.

 

 

Lees meer

Moya De Feyter wint Frappant TXT

Moya De Feyter wint Frappant TXT

In de Antwerpse bibliotheek Permeke vond op zaterdagavond 28 februari de finale van de txt-on-stage wedstrijd Frappant TXT plaats. Acht jonge tekstperformers gaven het beste van zichzelf.


Juryleden Rudy Vanschoonbeek, Stijn Vranken en Peter Briers loofden de naturelle performance en spitsvondige teksten van Moya De Feyter. Ze gaat naar huis met 1.200 euro, een publicatie in het literaire magazine Deus ex Machina en optredens tijdens Villanova, Liefhebber en het BK Poetry SlamSara Eelen behaalde de tweede plaats en wint 800 euro. Midas De Saedeleir werd derde en krijgt 500 euro. De avond werd vlot aan elkaar gepraat door Sascha Reunes


De teksten van de acht finalisten zijn verzameld in een bundel die te koop is bij Creatief Schrijven vzw en binnenkort ook bij www.shopmybooks.com.

Lees meer

Write Now!

Write Now!

Schrijf je? En ben je 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 jaar? Doe dan mee aan Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlands taalgebied. Je kunt nog deelnemen tot 1 april 2015. Zowel een verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario als een songtekst is toegelaten.


De voorrondes vinden plaats in  april en mei op verschillende plaatsen in Suriname, Nederland en Vlaanderen. Vóór elke voorronde kunnen de deelnemers een workshop volgen, in Vlaanderen georganiseerd door Creatief Schrijven vzw. Win je de eerste prijs tijdens een voorronde? Dan plaats je je rechtstreeks voor het finaleweekend in juni 2015 in Rotterdam.


Stuur je inzending in op www.writenow.nu/Doemee.

Lees meer

Reisverhalen schrijven

Reisverhalen schrijven

Schrijf je jouw reiservaringen vaak neer in een notaboekje en wil je ze graag delen met anderen? In deze cursus ontdek je hoe je van je laatste citytrip in Brussel een even aangrijpend verhaal maakt als van een avontuurlijke rugzakreis in India.

Korte oefeningen leren je hoe je de nieuwsgierigheid van de lezer prikkelt en hem meesleept in de spannende, grappige en meest verbouwereerd momenten van je reis. Na de eerste cursusdag ga je zelf aan de slag en krijg je uitgebreide feedback op jouw reisverhaal.

Docente Agnes Mus geeft deze cursus vanaf zaterdag 7 maart in Antwerpen, en vanaf dinsdagavond 28 april in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Lees meer

"Censureer je gekte niet, beknot nooit je fantasie." Schrijftip van Joost Vandecasteele in VERZIN