Win een duo-ticket voor ‘Uitgelezen Op Reis’ in Antwerpen

Win een duo-ticket voor 'Uitgelezen Op Reis' in Antwerpen

Het boekenprogramma 'Uitgelezen' gaat op reis en strijkt op vrijdag 3 april neer in de Antwerpse Arenbergschouwburg. De immer enthousiaste panelleden Jos Geysels, Anna Luyten en Fien Sabbe nodigen Veerle Dobbelaere en Annelies Verbeke uit. Sioen speelt enkele nummers van zijn nieuwe plaat ‘Man Mountain’


Win een duoticket! Welke boeken liggen er op 3 april op de tafel van Uitgelezen? Stuur een mailtje met de titel en auteur van één van de drie boeken naar barbara@creatiefschrijven.be en maak kans op één van de tien duo-ticket voor Uitgelezen Op Reis in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.


Meer info? www.arenbergschouwburg.be/agenda/14-15/UitgelezenOpReis.html

Lees meer

Schrijf je eigen elfje op authentisme.be

Schrijf je eigen elfje op authentisme.be

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, dé gelegenheid om mensen in contact te brengen met de authentieke verhalen van mensen met autisme. Op authentisme.be vind je deze pure verhalen in de vorm van elfjes, gedichten van elf woorden verdeeld over vijf regels.


Doe mee met de actie en schrijf je eigen elfje. Ga de uitdaging aan en beschrijf jezelf in elf woorden. Check de spelregels op www.authentisme.be, laat je inspireren en stuur je eigen elfje naar authentisme@autismevlaanderen.be. Binnenkort vind je jouw tekst op www.authentisme.be.


Lees meer

Laatste kans op literair spreekuur

Laatste kans op literair spreekuur

Wil je feedback op je poëzie, proza of theatertekst? Grijp dan de laatste kans om je in te schrijven voor een literair spreekuur op de Schrijfdag op 25 april in Oostende. Auteurs en schrijfdocenten geven je gedurende 25 minuten feedback op een op voorhand ingestuurde tekst. Schrijf je vóór in 1 april online in en post je tekst op Azertyfactor.be - Schrijfkans: 'Schrijfdag: literair spreekuur'.


Heb je al een volledig manuscript klaar? Plan dan een gesprek bij een uitgever en breng je manuscript mee naar de Schrijfdag. De uitgever geeft je in 15 minuten zijn eerste indruk. Wie weet treed je in de voetsporen van Ilka De Bisschop en pikt een uitgever of docent jouw tekst op.


Ontdek het volledige programma van de Schrijfdag op zaterdag 25 april in Oostende. O.a. Peter Verhelst, Charlotte Mutsaers, Jef Aerts, Ish Ait Hamou en Delphine Lecompte geven hun schrijfgeheimen prijs.

Lees meer

Poëzieaanbod Schrijfdag 2015

Poëzieaanbod Schrijfdag 2015

Op zaterdag 25 april strijken we met onze Schrijfdag neer in Oostende. Als poëzieliefhebber vind je zeker je gading in het uitgebreide programma aan schrijfworkshops, lezingen en panelgesprekken.


Laat je verrassen door rapper Ozi One die samen met Delphine Lecompte experimenteert met rap en poëzie of schrijf in groep een gedicht onder begeleiding van Xavier Roelens. Ben je muzikaal aangelegd? Probeer eens de workshop 'Van poëzie tot song' bij David Troch en Indra Boone.


Wil je feedback op je poëzie? Schrijf je dan in voor een literair spreekuur. Heb je al een volledige dichtbundel klaar? Een uitgever geeft je in 15 minuten zijn eerste indruk.


Ontdek het volledige programma en schrijf je in.

Lees meer

Fikry El Azzouzi wint de Arkprijs van het Vrije Woord

Fikry El Azzouzi wint de Arkprijs van het Vrije Woord

De 65e Arkprijs van het Vrije Woord gaat naar Fikry El Azzouzi. Hij ontvangt de prijs voor zijn roman Drarrie in de nacht en zijn toneelstuk Reizen Jihad. Volgens de jury laat Fikry een moedige stem horen in de Nederlandstalige literatuur. "Met een behendige pen en snijdende humor schetst hij het beeld van een generatie jongeren die zingeving en identiteit zoekt in onze samenleving. Hij gooit een wereld open die dichtbij is maar helaas voor velen onbekend." Proficiat, Fikry!


Fikry studeerde aan SchrijversAcademie, onze tweejarige opleiding voor wie professioneel auteur wil worden. Broed je zelf op een roman, verhalen- gedichtenbundel of jeugdverhaal? Stel je dan vóór 7 mei kandidaat op www.schrijversacademie.be. We selecteren 24 schrijfliefhebbers die onder begeleiding aan hun literair project werken.

Lees meer

"Censureer je gekte niet, beknot nooit je fantasie." Schrijftip van Joost Vandecasteele in VERZIN