Boek een SLAMlezing

Boek een SLAMlezing

Zoek je een originele lezing voor jouw school, vereniging of bibliotheek? Boek dan eens een SLAMlezing met één van deze zes topslammers: Anissa Boujdaini, Bardthesque, Mon, Philip Meersman, Sascha Reunes en Seckou Ouologuem.


Slam poetry is in opmars. De laatste jaren groeiden verschillende slamdichters uit tot professionele performers. ARType vzw (Max Greyson en Carmien Michels) en het Vlaams Fonds voor de Letteren slaan de handen in elkaar om het genre bekend te maken bij een breed publiek. Organisatoren die een SLAMlezing boeken, krijgen 100 euro korting per optreden.


“We willen slammers een podium bieden in het circuit waar voornamelijk ‘klassieke auteurslezingen’ doorgaan, zoals bij scholen, bibliotheken of culturele centra. Slam poetry verdient een groot en divers publiek." (Max Greyson)

Lees meer

Jill Marchant wint Beeld Express januari 2015

Jill Marchant wint Beeld Express januari 2015

Jill Marchant schreef het winnende gedicht bij de foto van Ludo Van den Schoor. De tekst verschijnt in Beeld Express, het tijdschrift van het Centrum voor Beeldexpressie, op een oplage van 5000 exemplaren. Proficiat Jill!

De deadline voor de volgende editie van Beeld Express is 10 april 2015.

Lees het gedicht van Jill Marchant. 

De winnende gedichten van de vorige edities van Beeld Express lees je op www.creatiefschrijven.be/beeld-express-2014/.

 

Lees meer

Peter Verhelst wint Herman de Coninckprijs 2015

Peter Verhelst wint Herman de Coninckprijs 2015

Peter Verhelst wint met zijn dichtbundel Wij totale vlam de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel. De Publieksprijs gaat naar Maud Vanhauwaert, de winnares van Frappant TXT 2009-2010. Haar gedicht uit Wij zijn evenwijdig is op poster beschikbaar bij de boekhandel.


Ook Runa Svetlikova, die vorige zomer afstudeerde aan SchrijversAcademie, valt in de prijzen. De jury bekroonde Deze zachte witte kamer tot de beste debuutbundel.


En we hebben nog meer goed nieuws. Winnaar Peter Verhelst is op zaterdag 25 april te gast op de Schrijfdag in De Grote Post in Oostende. We maken het volledige programma van de Schrijfdag bekend op 1 februari. Vanaf 16 februari kun je inschrijven.

Lees meer

Optreden in het Sportpaleis?

Optreden in het Sportpaleis?

We gaan op zoek naar onbekend talent met een stevige portie Azertyfactor voor een optreden in het Sportpaleis. Naast een goede tekst uit je pen laten rollen, verwachten we ook dat je een publiek weet te bespelen.We reiken immers een wild card uit voor een optreden op vrijdagavond 20 maart in de grootste indoor evenementenhal van Vlaanderen.

Die avond vindt in het Sportpaleis het Rotspaleis plaats, een poëzievoorstelling met bekende dichters en muzikanten, naar een idee van dichter Geert Briers.

Ben jij de geknipte kandidaat en wil jij kans maken op die ene podiumplaats? Post dan voor 20 februari 2 teksten, telkens van maximaal 25 regels, op Azertyfactor. We nodigen 15 kandidaten uit voor een auditie.

Lees meer

PAROL! EXPO – SCHRIJVEN OVER GRENZEN HEEN

PAROL! EXPO - SCHRIJVEN OVER GRENZEN HEEN

Creatief Schrijven wil zoveel mogelijk mensen aan het schrijven zetten. Met het Europees kunstenproject PAROL! -writing and art beyond walls, beyond borders creëren we schrijfkansen voor gedetineerden.


We nodigen je graag uit op de vernissage van PAROL! expo 'Papier wint van steen' op donderdag 22 januari in Dendermonde. We tonen je de literaire en beeldende creaties van gedetineerden en kunstenaars in de gevangenis van Dendermonde. In videobeelden volg je de samenwerking van gedetineerden met schrijvers, kunstenaars en ook met burgers en slachtoffers.


De expo loopt t.e.m. 21 februari. Elke zaterdag geeft een PAROL!-medewerker een gratis rondleiding om 11 uur. Je kunt ook een groepsbezoek op maat aanvragen, geschikt voor zowel jongeren als volwassenen.

Lees meer

"Wees een beetje roekeloos en smijt je gewoon." Schrijftip van Saskia De Coster.