Feedback op jouw tekst tijdens Schrijfsalon

Feedback op jouw tekst tijdens Schrijfsalon

Op zaterdag 26 april lanceert Creatief Schrijven met de Provincie Antwerpen het eerste Schrijfsalon. Tijdens zo’n salon maak je kennis met een gerenommeerd auteur en krijg je, indien gewenst, feedback op je gedicht, column, kort verhaal of dagboekfragment. Zend je tekst in via Azertyfactor.be.

Niemand minder dan Ivo Victoria is de centrale gast van deze eerste editie die plaatsvindt in DE Studio in Antwerpen, van 15 tot 18.30u. Hij geeft praktische tips en advies over hoe je tot een interessant literair personage komt.  Aansluitend kun je feedback krijgen, ervaringen uitwisselen met schrijfgenoten en een glaasje drinken tijdens de receptie. Want zo’n eerste editie huldigen we graag officieel en samen met jou in. Schrijf je nu in.

Lees meer

Laureaten cut-up poetry

Laureaten cut-up poetry

De Amerikaanse auteur William Burroughs lanceerde in 1961 de cut-up techniek. Hij verknipte tekst uit bestaande bronnen en voegde die samen tot een nieuwe combinatie. Wij daagden schrijfliefhebbers uit om in zijn voetsporen te treden. We verspreidden affiches met korte verhalen van Gilles Jules Torfs en Ellen D.R. en gaven als opdracht om met woorden uit hun verhalen nieuwe poëzie te creëren. Vernielen en dan weer opbouwen. De vakjury selecteerde 7 laureaten: Hilde Van Cauteren, Kristel Lemmens, Ann-Marie Cordia, Tom Veys, Klaas Decock, Hugo Gerard en Leen Pil.


Hun cut-up gedichten krijgen een ereplaats op 25 april op het openingsfeest van de Week van de Amateurkunsten in Oostende. Van harte welkom om ze daar te komen bewonderen.

Lees meer

Schrijfuitdaging: fantastisch kinderverhaal

Schrijfuitdaging: fantastisch kinderverhaal

Verhalen schrijven voor kinderen is een kunst op zich. Een meester in het genre was Roald Dahl. Zijn verhalen zijn grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Wij dagen je uit om in de voetsporen van Roald Dahl een verhaal te schrijven over een kind dat eenzaam is, maar de meest hippe oma van het westelijk halfrond heeft. Je schrijft het verhaal voor kinderen van 8 jaar. Deadline is 10 mei. In het lentenummer van VERZIN vind je tips in het artikel 'Start 2 Write for Kids'.

Een aantal inzendingen verschijnen met feedback van een auteur in het volgende nummer van VERZIN.

Lees meer

Reisverhalen schrijven

Reisverhalen schrijven

Schrijf je jouw reiservaringen geheid in een notaboekje en wil je ze graag delen met anderen?

In deze cursus ontdek je hoe je een duidelijke invalshoek kiest voor jouw reisverhaal en hoe je een sterk, spannend of ontroerend, maar altijd persoonlijk verhaal brengt. Met concrete voorbeelden en handige tips maak je van je laatste citytrip in Brussel een even aangrijpend verhaal als van een avontuurlijke rugzakreis in India.

Op zaterdag 10 en 24 mei in Antwerpen. Schrijf je nu in.

Lees meer

Stel je nu kandidaat voor SchrijversAcademie

Stel je nu kandidaat voor SchrijversAcademie

Schrijf je al langer en heb je een literair project in je hoofd? Een roman, verhalen- of gedichtenbundel of een jeugdverhaal? Stel je dan voor 15 mei kandidaat voor SchrijversAcademie. Deze tweejarige opleiding begeleidt 24 schrijfliefhebbers met literair talent. Eind juni weet je of je erbij bent. In september start het academiejaar.

Sta je nog niet zo ver, maar wil je ontdekken wat je schrijven waard is? Tijdens het Basisjaar Literair Schrijven dompel je je een jaar lang onder in literatuur. Inschrijven kan vanaf 1 mei.

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans