Laatste kans: schrijf je in voor de Schrijfdag

Laatste kans: schrijf je in voor de Schrijfdag

“Er is geen mooiere metafoor voor het leven en de zoekende mens dan de zee en zijn zwalpende matrozen”. Zeerot en ervaren auteur Bart Plouvier raadt elke schrijfliefhebber een inspirerende trip aan naar de Schrijfdag in Oostende op zaterdag 25 april.


Je vindt zeker je gading in het uitgebreide programma: ga op de koffie bij Charlotte Mutsaers in Hotel du Parc, ontdek hoe humor op de planken werkt in de lezing van Piv Huvluv of denk samen met Ish Ait Hamou na over jouw story, roots en drijfveren. Ook Peter VerhelstJef Aerts en Bavo Dhooge geven hun schrijfgeheimen prijs. Een speciale editie van De Sprekende Ezels in Vrijstaat O. op de zeedijk rondt de Schrijfdag feestelijk af.


Schrijf je snel in en mis deze kans niet.

Lees meer

Ben jij een jong veulen of een raspaard?

Ben jij een jong veulen of een raspaard?

Veulens en raspaarden wat hebben die met schrijven te maken, vraag je je vermoedelijk af? Doe de test en het wordt allemaal duidelijk.


Als jong veulen ben je niet noodzakelijk jong van leeftijd, maar wel fris en hongerig om de literaire trucjes te leren: de galop, de draf,… Jij hoort thuis in het Basisjaar Literair Schrijven. Je dompelt je een jaar lang onder in de literatuur. Schrijf je in op www.creatiefschrijven.be/basisjaar-literair-schrijven.


Als raspaard heb je al een trainingsparcours achter de rug. Het is tijd om te oefenen op oxers, dubbele en tripele sprongen. Jij hoort thuis in SchrijversAcademie. De tweejarige opleiding biedt 24 schrijfliefhebbers met talent de kans om een eigen literair project te realiseren. Stel je vóór 8 mei kandidaat op www.schrijversacademie.be.

Lees meer

Voorrondes BK Poetry Slam 2015

Voorrondes BK Poetry Slam 2015

Vanaf dit jaar vindt het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam jaarlijks plaats. Lokale podia organiseren de voorrondes, Creatief Schrijven vzw coördineert de finale op 17 oktober in Muntpunt, Brussel. De winnaar van het BK 2015 verdedigt eind november de eer van ons land op het Europees Kampioenschap in Tartu/Estland.


Wil je meedingen voor het ticket naar Estland? Waag dan je kans op een van de voorrondes bij Slam Factory in Elsene (23/4, 28/5, 25/6 en 24/9), bij Stemschot in Gent (28/4), bij Curieus Berlare in Overmere (2/5), bij You On Stage in Antwerpen (28/5) of bij Mama’s Open Mic in Antwerpen (9/6).


Hou www.beslam.be in de gaten voor meer info.

Lees meer

Lentenummer VERZIN

Lentenummer VERZIN

VERZIN pluist het genre ‘reisverhalen’ helemaal uit. We bieden je een overzicht van vijf internationale reuzen van het genre, snuisteren in het oeuvre van het Nederlandstalige reisverhaal en geven een opsomming bij welke Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen je terecht kunt met je eigen reisverhalen.

Jef Aerts is één van de gasten op de Schrijfdag op 25 april in Oostende. Hij geeft een voorproefje van zijn lezing in de nieuwe VERZIN. Ivo Victoria getuigt over het online verhaal Fakeboek, waar schrijvers experimenteren met statusupdates en personages. Het Schrijfsalon geeft tips over schrijven voor theater en Vitalski geeft feedback op enkele teksten die werden gepost op Azertyfactor.

Het lentenummer van VERZIN ligt eind april in jouw boekhandel. Neem nu een abonnement en ontvang het nummer binnenkort in je brievenbus.

Lees meer

Nieuwe verhalen op Fakeboek

Nieuwe verhalen op Fakeboek

Auteurs Ivo Victoria en Carmien Michels bouwden samen met Creatief Schrijven vzw een digitaal co-writingproject voor alle mogelijke schrijvers. Het resultaat leest als een sociaal netwerk, maar is helemaal uitgedacht door schrijvers, met fictieve personages, verhaallijnen, statusupdates en tijdslijnen. De voorbije maanden experimenteerden Ivo en Carmien met deze nieuwe vorm. Nu is het aan jou.


Begin zelf een verhaal, schrijf mee aan een bestaand verhaal of leen een personage van iemand anders voor jouw verhaal.


www.fakeboek.be

Lees meer

"Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe verder je kan komen." - schrijftip van Jef Aerts