Op zoek naar woorden bij verlies

In moeilijke momenten zoeken we vaak troost in woorden van anderen, maar willen de eigen woorden niet altijd komen. Op zaterdagmiddag 27 april bieden we in Antwerpen ruimte aan het thema verlies, aan verlies dat heel moeilijk te plaatsen is, namelijk dat van een kind.

We blikken terug op de wedstrijd 'Gedichten om te koesteren', serveren teksten en gaan op zoek naar woorden. Je bent van harte welkom! Ontdek het programma en schrijf je in. Er zijn nog enkele plaatsen.

Lees meer

Teachers Training Course 2019 - voor schrijfdocenten

"Het was een plezier om elke ochtend op te staan en te weten wat voor dagen ik tegemoet ging: dagen gevuld met inzichten, andere perspectieven, gesprekken, inspiratie, kortom met eindeloos materiaal om te groeien als docent."  - schrijfdocent en auteur Peter De Voecht over zijn deelname in 2018.

Een bijzondere ervaring. Grote korting voor snelle beslissers!

Lees meer

Stadsklanken: ontdek Brussel

Een maand lang kampeerde Astrid Haerens in een caravan op allerhande plekken in de Brusselse gemeente Elsene. Ze stelde vragen aan voorbijgangers, luisterde naar bewoners. Op basis de alle verhalen, klanken en ritmes probeerde ze de hartslag van Elsene in gedichten te vangen. Astrid neemt een dagje mee op sleeptouw voor een inspirerende stads- en schrijfervaring.

 

Lees meer

SchrijversAcademie: stel je kandidaat

Wil je eindelijk ernstig werk maken van die roman, verhalen- of poëziebundel, dat jeugdverhaal of die thriller?

In de opleiding SchrijversAcademie krijg je die kans, samen met een select gezelschap schrijfgenoten en onder leiding van professionele auteurs.

Stel je uiterlijk 15 mei kandidaat.

Lees meer

Schrijven op een landgoed - 2019

Al een tijd aan het zwoegen aan een langer verhaal of een boek, maar je krijgt het niet rond? Mis je een geschikt kader, de concentratie? Worstel je met je verhaalstructuur en diverse verhaallijnen?
Dan is deze schrijfweek heel binnenkort van 1 tot 5 mei ideaal.

In Villa Hellebosch, een landhuis waar ook internationale auteurs in alle rust komen werken, leggen we je 5 dagen in de watten. Een begeleider geeft je tips en raad bij knelpunten. Gelijkgestemde zielen motiveren je om het ...

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN