Vakantiesluiting Creatief Schrijven vzw

Vakantiesluiting Creatief Schrijven vzw

Hoe mooi ik verdween

Sommigen zijn hun leven lang zoek,
verstoppen zich in de diepte van een schelp
of liggen reeds onder een verweerde steen.

En nu ikzelf tot 18 augustus weg ben
betreur ik dat niemand zag
hoe mooi ik verdween.

Maarten Inghels

Creatief Schrijven vzw is gesloten van maandag 4 augustus tot en met zondag 17 augustus 2014. Vanaf maandag 18 augustus staat het team weer paraat.

 

 

Lees meer

Geef je tekst een podium

Geef je tekst een podium

TXT-on-stagewedstrijd Frappant TXT gaat voor de vierde keer op zoek naar schrijftalent met podiumpersoonlijkheid. Hou je van schrijven en performen? Ben je tussen 18 en 30 jaar? Woon, werk of studeer je in de provincie Antwerpen? Dan is Frappant TXT gegarandeerd iets voor jou!

Stuur voor 15 september je tekstmateriaal in via Azertyfactor. Schrijf minstens één van je teksten  over het thema '(T)HUIS'. Een vakjury selecteert 50 kandidaten die in het najaar aantreden in een van de vier voorrondes. De finale vindt plaats op 28 februari 2015.

Last van podiumvrees of een writer's block? Volg een gratis Frappant-workshop!

Lees meer

Programma volgende Schrijfsalons

Programma volgende Schrijfsalons

Tijdens het Schrijfsalon geeft een gerenommeerd auteur praktische tips en schrijfadvies. Daarnaast krijg je, indien gewenst, feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers. Nieuw: vanaf nu kun je na het Schrijfsalon online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Maak nu jouw persoonlijke afspraak met Michael De Cock (27/9 in Mechelen), Stijn Vranken (18/10 in Turnhout) of Tom Naegels (6/12 in Mol). Bekijk ook eens de reacties op de vorige edities van het Schrijfsalon.

Schrijf je in op Azertyfactor.be.

Lees meer

Schrijfuitdaging: spoken word

Schrijfuitdaging: spoken word

Dit najaar staat spoken word centraal tijdens het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam en Frappant TXT. Wij dagen je daarom uit om te schaven aan je tekst op papier zodat die ook werkt op een podium.

De basics - het gebruik van klank, ritme en van goed gekozen beelden - blijven overeind, maar de live context beïnvloedt je schrijven. Zorg dat je het publiek vanaf de eerste regel mee hebt. Je schenkt je toeschouwers niet alleen een tekst, maar een hele gebeurtenis.

Inspiratie vind je ook in de workshop over Slam Poetry in het zomernummer van VERZIN. Post je tekst voor 15 augustus op Azertyfactor.be. Een aantal teksten verschijnen met feedback van Carmien Michels in het volgende nummer van VERZIN.

Lees meer

Cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2014

Cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2014

Van een cursus Moorden met woorden over Prentenboeken schrijven tot een Schrijfwandeling tijdens het Kunstenfestival Watou.

In de nieuwe (gratis) SCHRIJF ontdek je welke schrijfcursussen in jouw buurt op het programma staan. Wie grasduint in het overzicht, ontdekt dat het Basisjaar Literair Schrijven, de intensieve schrijfopleiding van Creatief Schrijven, nu zowel in Antwerpen als in Gent plaatsvindt.

In de brochure vind je ook alle schrijfwedstrijden met een deadline vóór januari 2015. Heb je een gedicht of een verhaal klaar? Stuur het in voor één van de wedstrijden en wie weet, val je in de prijzen.

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans