Verzin: dossier feedback

Hagar Peeters, winnares van de Fintro Literatuurprijs 2016, spreekt over het vrouw-zijn in de literaire wereld. Lize Spit geeft tips mee over hoe je moet omgaan met feedback op je teksten en Simon Raket, huidig Belgisch Kampioen Poetry Slam, doet uit de doeken hoe je slamkampioen kan worden van dit jaar. Geïnteresseerd in Poetry Slam? Kom dan zeker een kijkje nemen op het nieuwe BK Poetry Slam ...

Lees meer

Laatste voorronde BK Poetry Slam

De Wolven van La Mancha organiseren op 27 september 2016 de laatste Vlaamse voorronde voor het BK Poetry Slam. Er worden die avond maar liefst drie winnaars gekozen die een plaatsje krijgen op het Belgisch Kampioenschap. Meer info vind je op hun facebookevent. Inschrijven doe je via de contactpagina van de website van de Wolven.

Lees meer

Mpeya wint voorronde in Pianofabriek

Op donderdag 15 september won Mpeya de slamvoorronde ‘Slameke-Spoken World’ in de Pianofabriek. Mpeya plaatst zich zo voor het BK Poetry Slam op 29 oktober. Dan neemt hij het op tegen zeven andere finalisten: Nicolas Diricq (Serial-D’Rimeur) (Bergen), Giovanni Centola (Bergen), Jan Asselberghs aka Petit Jean (voorronde Leuven), Vorre (voorronde Kortrijk),Tom Driesen (voorronde Antwerpen), Nestor (voorronde Brussel) en Laurien (voorronde Gent). Begin oktober kennen we alle Vlaamse en Waalse finalisten.


Lees meer

Poëziedebuut van Azertyfactor-gebruiker Tijl Nuyts

Op 14 januari 2015 selecteerde Eva Mouton het gedicht 'aborg 2' van Tijl Nuyts als tip van de week op ons kansenplatform www.azertyfactor.be: "Een mysterieus gedicht over lezen en schrijven (dénk ik), in een zwierige stijl, dat stemt tot lezen en herlezen."


Intussen is het poëziedebuut van Tijl Nuyts te vinden in de najaarsbrochure van uitgeverij PolisAnagrammen van een blote keizer. Daar kijken we naar uit!

Lees meer

Auteurslezingen najaar 2016

Een belangrijk onderdeel van onze eenjarige opleiding Basisjaar Literair Schrijven zijn de erg gesmaakte auteurslezingen. Wil je er ook bij zijn wanneer auteurs hun schrijfgeheimen onthullen? Dat kan. Ook dit jaar stellen we de lezingen open. Je schuift voor 10 euro (7 euro voor studenten) mee aan.


Op woensdagavond 28 september vertelt Jeroen Theunissen  over het schrijverschap en het nut en de betekenis van literatuur.  De lezingen vinden plaats in De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16 ...

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN