Schrijf mee op Fakeboek

Schrijf mee op Fakeboek

Onder invloed van sociale media zijn we op een andere manier gaan lezen. 'Wat als we literatuur en schrijven eens gaan benaderen vanuit die invalshoek?', vroegen wij ons af. Het nieuwe schrijfproject Fakeboek was geboren. Een fictief sociaal netwerk waar schrijvers personages kunnen creëren en met statusupdates, foto’s, video’s en direct messages, een verhaal tot stand kunnen brengen. De voorbije weken experimenteerden auteurs Ivo Victoria en Carmien Michels met deze nieuwe vorm. Op www.fakeboek.be vind je hun verhaal.

Om Fakeboek verder te perfectioneren zoeken we vijf schrijvers die een personage willen worden in dit nieuwe netwerk. Neem voor 8 december deel aan de schrijfkans op Azertyfactor en bedenk een nieuwe verhaallijn voor één van de personages. Wie weet schrijf je binnenkort samen met Ivo en Carmien mee op Fakeboek.

Lees meer

Literaire geschenktips

Literaire geschenktips

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Onze literaire geschenken vallen ongetwijfeld in de smaak bij elke schrijfliefhebber en/of fervente lezer. Het aanbod is gevarieerd: een abonnement op VERZIN, boeken met 1001 liefdesbrieven, een LP met liefdesteksten of de roman van Marijke L.J. Declercq, winnaar van de Gouden Meeuw 2014.

Wil je in deze eindejaarsperiode je steentje bijdragen aan PAROL!, schrijven en kunst over grenzen en muren heen? Dan bieden we je graag een artistieke kalender en 15 fotoposters aan. De bundel Ooit komt er een dag laat je op papier genieten van slamfragmenten uit de workshops slam poetry. Bij het boekje zit een CD die slam en muziek combineert tot een unieke creatie.

Bestel je geschenk voor 15 december en wij zorgen ervoor dat het mooi verpakt onder jouw kerstboom belandt. Bekijk snel het aanbod.

Lees meer

Belgisch slamkampioen JakBrol gaat naar het EK in Zweden

Belgisch slamkampioen JakBrol gaat naar het EK in Zweden

De 19-jarige JakBrol versloeg op 15 november in de finale van het BK Poetry Slam elf andere dichters-performers.  In de laatste ronde overtuigde JakBrol de jury met zijn tekst 'Slammeur schizophrène'. Minister Sven Gatz overhandigde hem het ticket naar Zweden, waar Jakbrol aanstaande zaterdag de eer van ons land verdedigt op het EK Poetry Slam. Carmien Michels won de publieksprijs.

Sfeerbeelden van het BK Poetry Slam vind je op Facebook. Ook kun je de teksten van JakBrol en Carmien Michels nalezen. Creatief Schrijven reist mee naar Zweden en brengt op Facebook verslag uit van het EK. Duimen maar voor onze Belgische kandidaat.

Lees meer

Ingrid Strobbe wint Beeld Express november 2014

Ingrid Strobbe wint Beeld Express november 2014

Waggel

ik heb de samenleving verlaten
mijn handtas laten staan
schoenen en kousen in de gang

aan de waggel ben ik nu
op water diep en zoeter
dan de chocolade in mijn maag

een vergissing bleek de reep
bleek de vacht van soortgenoten
genieten doet de stilte traag

 

 

Lees meer

Jeroen Olyslaegers geeft feedback op jouw tekst

Jeroen Olyslaegers geeft feedback op jouw tekst

Schrijf je af en toe verhalen, gedichten of columns? Wil je weten wat je tekst literair waard is? Maak dan jouw persoonlijke afspraak met een professioneel auteur tijdens Het Schrijfsalon.

Auteur en theaterschrijver Jeroen Olyslaegers is de gastheer van het volgende Schrijfsalon op  zaterdag 6 december (15 - 18.30u) in 't Getouw  in Mol. Hij geeft je praktische tips uit zijn schrijverspraktijk. Indien gewenst krijg je ook feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers.

De lezing is gratis. Voor € 5 krijg je individuele feedback van een professioneel auteur en een drankje. Schrijf je in op Azertyfactor.be.

Lees meer

“Wees een strenge megalomaan. Dat is de enige manier om een schrijver te zijn.” Annelies Verbeke