Tom Driesen wint 2de voorronde BK Poetry Slam

Tom Driesen won op donderdag 26 mei de 2de voorronde van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam bij You on Stage in Antwerpen. Hij won de final battle van Joost Hoeck. Eerder won mc Vorre de 1ste voorronde in Kortrijk. Op zaterdag 29 oktober treden ze aan tijdens de finale van het BK Poetry Slam in Leuven.


Volgende voorrondes:
– 3 juni in de Beursschouwburg in Brussel, door Curieus i.s.m. ...

Lees meer

Vacature coördinator zakelijk schrijven 

Helder schrijven in een lezervriendelijke taal bevordert de communicatie. Creatief Schrijven vzw is dagelijks bezig met klare taal. Om ons aanbod nog verder uit te bouwen, zoeken wij een nieuwe collega.


Kun jij voor een divers doelpubliek een zakelijk schrijfprogramma opzetten zodat het breed toegankelijk is? Heb je ruime ervaring met activerend motiveren en coachen van docenten? En ben je een geboren planner en organisator? Dan ben jij misschien de geknipte collega om ons ...

Lees meer

Reisverhalen schrijven: naar Brussel of India in 1001 woorden

Schrijf je jouw reiservaringen steeds in een notaboekje en wil je ze graag delen met anderen? Hoe sleep je lezers mee in de spannende, grappige en meest verbouwereerde momenten van je reis?


In deze cursus ontdek je hoe je een duidelijke invalshoek kiest voor jouw reisverhaal en hoe je een sterk, spannend of ontroerend, maar altijd persoonlijk verhaal brengt. Met concrete voorbeelden en handige tips maak je van je laatste citytrip in Brussel ...

Lees meer

Basisjaar Literair Schrijven

In de opleiding Basisjaar Literair Schrijven leer je de basistechnieken van literair schrijven en ga je op zoek naar je eigen authentieke stem. Je schrijft, je leest, je luistert naar ervaren auteurs en je ontdekt nieuwe literaire mogelijkheden. Je werkt aan een publiceerbaar kort verhaal of een gedichtencyclus.


De opleiding bestaat uit een combinatie van lezingen,feedbacksessies en workshops. Je kiest zelf je coach: thrillerexpert John Vervoort of ervaren schrijfdocenten Peter ...

Lees meer

Vlaamse finalisten Write Now! bekend

De drie winnaars van de Vlaamse voorrondes van Write Now! zijn bekend! Gina Habets won in Antwerpen, Charlotte Van Hacht in Leuven en An De Gruyter in Gent. Voor elke voorronde boden we met Creatief Schrijven vzw een schrijfworkshop aan voor alle deelnemers. Lara Taveirne, Frederik Willem Daem en Lotte Dodion gaven tips en tricks en een schrijfopdracht.


De winnaars van de voorrondes in Vlaanderen, Nederland en Suriname ...

Lees meer

'Kortverhalen schrijven is als trapezelopen' - Frederik Willem Daem