Schrijven voor lezers – Antwerpen

Schrijven voor lezers - Antwerpen

Een creatieve training in communicatief schrijven: basiscursus

Je schrijft - op het werk of als vrijwilliger - vaak brieven, nota's, verslagen, rapporten, artikels in publicaties en je wil dat jouw folder, aankondiging of publicatie gezien én gelezen wordt. Dan zorg je ervoor dat je tekst geen taaie kost is waarop de lezer zijn ogen breekt.

Deze cursus geeft je de kans om meer zintuiglijkheid en gevoeligheid in je taal te leggen, tegelijk helder en suggestief te schrijven, en vooral te schrappen. Je leert makkelijker en sneller teksten maken.

Data: donderdagen 18 september, 2 oktober en 16 oktober 2014.

Schrijf je in.

 

Lees meer

Afscheid van een vriend

Afscheid van een vriend

Met droefheid melden we het overlijden van Guido Vereecke, één van de pioniers van Creatief Schrijven vzw.

Van 2003 tot 2011 was hij onze gedreven voorzitter. Met een grote dosis optimisme en een blind geloof in de kracht van het woord stond hij jaren stevig aan de zijde van directeur An Leenders. Hij omarmde het leven en ook onze organisatie. Guido werd 67 jaar. We zullen hem missen.

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte.

 

Lees meer

Prijzenpot van 2.500 euro

Prijzenpot van 2.500 euro

Met de TXT-on-stagewedstrijd Frappant TXT gaan we voor de vierde keer op zoek naar jongeren met straffe pennen en een stevige portie podiumpersoonlijkheid.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? En woon, werk of studeer je in de provincie Antwerpen? Stuur dan voor 15 september je beste literaire creaties in op Azertyfactor. Laat je voor minstens één van je teksten inspireren door het thema ‘(T)HUIS’. Kom je als één van de winnaars uit de voorronde, dan stroom je door naar de finale op 28 februari 2015.

Laat je van je frappantste kant zien en maak kans op 1.200, 800 of 500 euro. Wie weet stap je in de voetsporen van Maarten Inghels, Sylvie Marie of Maud Vanhauwaert.

Lees meer

Atelier Romanschrijven

Atelier Romanschrijven

Heb je al wat ervaring met het schrijven van korte verhalen en ben je klaar voor een werk van langere adem? Of heb je een schrijfopleiding afgerond en mis je dat duwtje in de rug om te blijven schrijven? Dan is het ‘Atelier Romanschrijven’ wat je nodig hebt.

Gedurende 8 maanden werk  je onder begeleiding van Leen van den Berg aan je eigen project (roman, bundel kort verhalen, novelle, jeugd- of kinderboek …). Tijdens de sessies krijg je feedback op je tekst. Tussen de sessies door schrijf je verder aan je project.

Data: zaterdagen 11 oktober, 8 november en 6 december 2014,  10 januari, 7 februari, 7 maart, 25 april en  30 mei 2015.

Schrijf je in.

 

Lees meer

Schrijfsalon met Michael De Cock

Schrijfsalon met Michael De Cock

Schrijf je af en toe verhalen, gedichten of columns? Wil je weten wat je tekst literair waard? Maak dan jouw persoonlijke afspraak met Michael De Cock tijdens het Schrijfsalon op zaterdag 27 september in t,arsenaal in Mechelen.

Gastheer Michael De Cock geeft je praktische tips uit zijn schrijverspraktijk. Na de lezing krijg je - indien gewenst - feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers.

De lezing is gratis toegankelijk. Voor 5 euro krijg je individuele feedback van een professioneel auteur en een drankje. Nieuw: na het Schrijfsalon kun je online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Schrijf je in op Azertyfactor.be.

 

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans