Schrijfsalon met Michael De Cock

Schrijfsalon met Michael De Cock

Schrijf je af en toe verhalen, gedichten of columns? Wil je weten wat je tekst literair waard? Maak dan jouw persoonlijke afspraak met Michael De Cock tijdens het Schrijfsalon op zaterdag 27 september in t,arsenaal in Mechelen.

Gastheer Michael De Cock geeft je praktische tips uit zijn schrijverspraktijk. Na de lezing krijg je - indien gewenst - feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers.

De lezing is gratis toegankelijk. Voor 5 euro krijg je individuele feedback van een professioneel auteur en een drankje. Nieuw: na het Schrijfsalon kun je online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Schrijf je in op Azertyfactor.be.

 

Lees meer

Studiedag schrijfdocenten op woensdag 10 december 2014

Studiedag schrijfdocenten op woensdag 10 december 2014

Ben je schrijfdocent met ervaring in ‘schrijfcursus geven’, docent literaire creatie aan een academie of schrijfdocent binnen onderwijs, vormingswerk, buurtwerk, welzijn of cultuureducatie, dan ben je welkom op ons derde studiedag voor schrijfdocenten in Lier.

We bieden je nieuwe ideeën voor je les- of cursuspraktijk en digitale, creatieve of dramatische impulsen die je dagelijkse schrijfpraktijk verrijken. Bovendien maak je kennis met tal van collega-docenten in een inspirerend kader. Met Charles Ducal, Dichter des Vaderlands, als inleider wordt dit weer een programma om pennen en schrijfvingers bij af te likken.

Ontdek het volledige programma en schrijf je online in.

Lees meer

Onze activiteiten op Boekenbeurs 2014

Onze activiteiten op Boekenbeurs 2014

Striptekenaar Serge Baeken maakte de nieuwe affiche voor de 78ste Boekenbeurs en zet het boek letterlijk in de schijnwerpers.  Hij knipoogt, zoals je wellicht zelf al zag, naar Batman. Ook wij zijn weer graag van de partij op de Boekenbeurs en stomen een boeiend programma klaar.

Workshops: Schrijf je eigen stripverhaal - Serge Baeken (31/10), Verbeelding aan de macht / fantasy' – Bavo Dhooge (1/11), Een Poetry Slam in de klas – Max Greyson en Carmien Michels (5/11), ZIN. Lust in je leven door schrijven– Geertje Cauwenbergh (10/11).

Interactieve lezingen: Webschrijven – Kristof D’hanens (6/11), Creativiteit in je schrijfproces – Guillaume Van der Stighelen (8/11) en Panelgesprek: Het geheim van fantasy - Guido Eekhaut, Bavo Dhooge en An Janssens (1/11)

Bekijk het volledige programma.

 

Lees meer

Prijzenpot van 2.500 euro

Prijzenpot van 2.500 euro

Met de TXT-on-stagewedstrijd Frappant TXT gaan we voor de vierde keer op zoek naar jongeren met straffe pennen en een stevige portie podiumpersoonlijkheid.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? En woon, werk of studeer je in de provincie Antwerpen? Stuur dan t.e.m. 3 oktober je beste literaire creaties in op Azertyfactor. Laat je voor minstens één van je teksten inspireren door het thema ‘(T)HUIS’. Kom je als één van de winnaars uit de voorronde, dan stroom je door naar de finale op 28 februari 2015.

Laat je van je frappantste kant zien en maak kans op 1.200, 800 of 500 euro. Wie weet stap je in de voetsporen van Maarten Inghels, Sylvie Marie of Maud Vanhauwaert.

Lees meer

SCHRIJVEN ZONDER GRENZEN

SCHRIJVEN ZONDER GRENZEN

Creatief Schrijven wil zoveel mogelijk mensen aan het schrijven zetten. Met het Europees kunstenproject PAROL! -writing and art beyond walls, beyond borders creëren we schrijfkansen voor gedetineerden. Van mei 2013 t.e.m. mei 2014 werkten gedetineerden, docenten en kunstenaars samen in workshops woord en beeld.

We tonen je graag het literair en artistiek werk op de PAROL! expo ART OF THE BOX in  Merksplas-Kolonie. Beleef de exclusieve vooropening op vrijdag 10 oktober. De expo is daarna open voor het grote publiek van 11 t.e.m. 26 oktober.

Ook een schrijfworkshop staat op het programma van ART OF THE BOX. Danielle Eeraerts begeleidt je bij het bezoek aan de expo. Je giet je indrukken in woorden, zowel individueel als in groep, samen met gedetineerden van het PSC Hoogstraten.

 

 

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans