Tweede voorronde BK Poetry Slam in Leuven

Tweede voorronde BK Poetry Slam in Leuven

Sascha Reunes en Simon Den Haerynck wonnen op 14 september in Antwerpen de eerste voorronde van het BK Poetry Slam. Ze overtuigden publiek en jury van hun slamtalent. Op zaterdag 4/10 wagen woordkunstenaars opnieuw hun kans tijdens de voorronde in Leuven. David Troch, stadsdichter van Gent, leidt de wedstrijd in goede banen. Kom supporteren en stem jouw favoriet naar de finale.

De winnaars van de voorrondes in Antwerpen, Gent, Leuven en Luik treden aan in de nationale finale op zaterdag 15/11 in Muntpunt, Brussel. De Belgische kampioen verdedigt de eer van ons land op het EK Poetry Slam in Malmö, Zweden op vrijdag 28/11.

Je vindt een fotoverslag van de eerste voorronde op Facebook.

 

 

 

 

Lees meer

Vacature administratief verantwoordelijke

Vacature administratief verantwoordelijke

Na enkele jaren bijzonder fijn samenwerken, gaat onze administratieve kracht Griet Melis ons verlaten. Dat vinden we erg jammer, maar we zijn overtuigd dat er een nieuwe collega rondloopt die haar taken net zo goed gaat invullen. We moeten alleen nog even kennismaken met elkaar.

Bied jij graag ondersteuning aan anderen en laat jij altijd alles vlot verlopen? Werk je efficiënt, nauwgezet en ben je graag bezig met cijfers? Kortom, ben jij de geknipte persoon om de administratieve motor van onze kleine dynamische organisatie gesmeerd te laten draaien?  Lees dan zeker de volledige vacature. Solliciteren kan tot 23 oktober.

Lees meer

Elke dag een verse schrijftip

Elke dag een verse schrijftip

In onze nieuwsbrief eind augustus vroegen we schrijfliefhebbers naar hun ultieme schrijftip. Wie een tip instuurde, maakt kans op het gloednieuwe Handboek voor schrijvers. Meer dan 100 aspirant-schrijvers reageerden spontaan en stuurden ons interessant, soms grappig, schrijfadvies. We delen deze goudmijn van tips uiteraard graag met jou. Vanaf vandaag tot en met zondag 5 oktober publiceren we hier elke dag één schrijftip.

Op maandag 6 oktober maken we de drie winnaars bekend. Zij ontvangen thuis het felbegeerde Handboek.

Schrijftip van Chantal Wauters: "Creëer een wereld als 'escape' van het alledaagse, maar die niet vreemd is aan de onze."

Lees meer

Onze activiteiten op Boekenbeurs 2014

Onze activiteiten op Boekenbeurs 2014

Striptekenaar Serge Baeken maakte de nieuwe affiche voor de 78ste Boekenbeurs en zet het boek letterlijk in de schijnwerpers.  Hij knipoogt, zoals je wellicht zelf al zag, naar Batman. Ook wij zijn weer graag van de partij op de Boekenbeurs en stomen een boeiend programma klaar.

Workshops: Schrijf je eigen stripverhaal - Serge Baeken (31/10), Verbeelding aan de macht / fantasy' – Bavo Dhooge (1/11), Een Poetry Slam in de klas – Max Greyson en Carmien Michels (5/11), ZIN. Lust in je leven door schrijven– Geertje Cauwenbergh (10/11).

Interactieve lezingen: Webschrijven – Kristof D’hanens (6/11), Creativiteit in je schrijfproces – Guillaume Van der Stighelen (8/11) en Panelgesprek: Het geheim van fantasy - Guido Eekhaut, Bavo Dhooge en An Janssens (1/11)

Bekijk het volledige programma.

 

Lees meer

SCHRIJVEN ZONDER GRENZEN

SCHRIJVEN ZONDER GRENZEN

Creatief Schrijven wil zoveel mogelijk mensen aan het schrijven zetten. Met het Europees kunstenproject PAROL! -writing and art beyond walls, beyond borders creëren we schrijfkansen voor gedetineerden. Van mei 2013 t.e.m. mei 2014 werkten gedetineerden, docenten en kunstenaars samen in workshops woord en beeld.

We tonen je graag het literair en artistiek werk op de PAROL! expo ART OF THE BOX in  Merksplas-Kolonie. Beleef de exclusieve vooropening op vrijdag 10 oktober. De expo is daarna open voor het grote publiek van 11 t.e.m. 26 oktober.

Ook een schrijfworkshop staat op het programma van ART OF THE BOX. Danielle Eeraerts begeleidt je bij het bezoek aan de expo. Je giet je indrukken in woorden, zowel individueel als in groep, samen met gedetineerden van het PSC Hoogstraten.

 

 

Lees meer

Creëer een wereld als 'escape' van het alledaagse, maar die niet vreemd is aan de onze.