Waarom schrijf jij?

Waarom schrijf jij?

"Ik schrijf omdat ik wil schrijven / dat ik gelukkig ben." (Toon Tellegen)


Waarom schrijf jij? Wat vind jij zo leuk aan schrijven?


Beschrijf in 1500 tekens waarom jij een 'schrijver' bent. Post je tekst vóór 15 november 2015 op Azertyfactor. Je maakt kans op publicatie in de volgende editie van de SCHRIJF-brochure die eind december 2015 verschijnt op 4000 exemplaren.


Registreer je op www.azertyfactor.be en neem deel aan de schrijfkans 'Waarom schrijf jij?'. Veel succes!


Lees meer

Gezocht: stagiair Naft voor Woord

Gezocht: stagiair Naft voor Woord

Dit najaar lanceert de provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw Naft voor Woord, de opvolger van de text-on-stage wedstrijd Frappant TXT. Jongeren tussen 18 en 30 jaar die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen kunnen deelnemen.


Je werkt in de periode juli – december 2015 mee aan de promotie en organisatie van Naft voor Woord. Je organiseert workshops, schrijft teksten voor de website, treft voorbereidingen voor de voorrondes en de finale van de wedstrijd en contacteert partners.


Heb je zin in een veelzijdige en creatieve meewerkstage binnen een kleine, dynamische organisatie? Mail voor 10 juli een korte sollicitatiebrief en CV naar An Leenders: an@creatiefschrijven.be.

Lees meer

PEN Vlaanderen start crowdfunding op

PEN Vlaanderen start crowdfunding op

Jaarlijks ontvangt PEN Vlaanderen verschillende gevluchte auteurs of journalisten die in eigen land niet meer kunnen schrijven of zeggen wat ze willen. In de schrijversflat van PEN Vlaanderen kunnen ze ongestoord aan hun literaire teksten of artikelen werken.

Ondanks de gewaardeerde - maar geslonken - subsidies, moet PEN Vlaanderen op zoek naar extra middelen om in haar werking te volharden. De schrijversflat voor gevluchte auteurs, de gesmaakte campagnes en de organisatie van lezingen wil PEN Vlaanderen op een kwaliteitsvolle manier verzorgen.

Steun je de missie van PEN Vlaanderen? Lees op www.penvlaanderen.be hoe jij daadwerkelijk een steentje kunt bijdragen.

Lees meer

Win muziek bij jouw woorden

Win muziek bij jouw woorden

“Wat niet gezegd kan of mag worden, past meestal perfect in een liedje,” beweert Niels Boutsen, die met Stoomboot zijn muzikale droom beleeft. Niels zetelt samen met singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang in de jury van Liefde voor Lyriek.


Post je Nederlandstalige rap-, rock- of kleinkunsttekst voor 15 november op Azertyfactor.be. De finalisten van de parallel lopende Nekka-wedstrijd zetten de beste teksten op muziek. De winnaar van de Nekka-wedstrijd brengt het nieuwe lied tijdens de Nekka-Nacht 2016 in de Lotto Arena.


Tips of inspiratie nodig? Download gratis onze publicatie Er moet ook nog tekst op.

Lees meer

Nieuw: cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2015

Nieuw: cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2015

Van reisverhalen schrijven in Leuven, over een schrijfatelier in Gent tot een cursus autobiografisch schrijven in Oostende, het is maar een kleine greep uit het najaarsaanbod dat je vindt in de nieuwe SCHRIJF.


Onze halfjaarlijkse cursus- en wedstrijdbrochure is minder lijvig dan in het verleden, omdat we voortaan voor de uitgebreide en de meest up-to-date informatie naar onze website verwijzen. Je vindt vanaf nu in de SCHRIJF wel extra schrijftips, -opdrachten en inspirerende schrijfinitiatieven. Ontdek als eerste het volledige najaarsaanbod.


Download hier de SCHRIJF-brochure (74 MB).

Lees meer

"Vaak heb ik van zin tot zin geen idee wat er gaat gebeuren." Renate Dorrestein