Toonmoment Basisjaar Literair Schrijven

Toonmoment Basisjaar Literair Schrijven

‘t Werkhuys viert op 1 mei het Feest van den Boom en het Basisjaar Literair Schrijven viert mee.


De deelnemers van de eenjarige opleiding tonen vanaf 13u de resultaten van enkele crossoverworkshops tussen schrijven en een andere kunsttak. In de tentoonstellingsruimte vinden bezoekers combinaties van beeld en tekst, gecureerd door dichter en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse. Samen met videast Marc Neys maakten enkele deelnemers een eerste videopoem die op 1 mei in première gaat. Om 15u treden de deelnemers op die bij de stemkunstenaar Maja Jantar een performanceworkshop gevolgd hebben.


Welkom op vrijdag 1 mei in de Zegelstraat 13 in Borgerhout. Bekijk het volledige programma (PDF, 12,7 MB).

Lees meer

Ben jij een jong veulen of een raspaard?

Ben jij een jong veulen of een raspaard?

Veulens en raspaarden wat hebben die met schrijven te maken, vraag je je vermoedelijk af? Doe de test en het wordt allemaal duidelijk.


Als jong veulen ben je niet noodzakelijk jong van leeftijd, maar wel fris en hongerig om de literaire trucjes te leren: de galop, de draf,… Jij hoort thuis in het Basisjaar Literair Schrijven. Je dompelt je een jaar lang onder in de literatuur. Schrijf je in op www.creatiefschrijven.be/basisjaar-literair-schrijven.


Als raspaard heb je al een trainingsparcours achter de rug. Het is tijd om te oefenen op oxers, dubbele en tripele sprongen. Jij hoort thuis in SchrijversAcademie. De tweejarige opleiding biedt 24 schrijfliefhebbers met talent de kans om een eigen literair project te realiseren. Stel je vóór 8 mei kandidaat op www.schrijversacademie.be.

Lees meer

Geslaagde Schrijfdag

Geslaagde Schrijfdag

Wij genieten nog na van een geslaagde Schrijfdag. Meer dan 200 deelnemers volgden zaterdag één van de 10 schrijfworkshops, 6 lezingen, 4 panelgesprekken of kregen feedback tijdens een literair spreekuur of uitgeversbezoek. Charlotte Mutsaers nodigde een select clubje schrijfliefhebbers uit voor een meet & greet in de brasserie van Hotel du Parc.


Ook de winnaars van de wedstrijd 'De zin van je leven' maakten we bekend. Nicolas Van Herck won met 'Ze zoent zoals ze valt, met haar handen vooruit' de prijs van de jury. De aanwezigen op de Schrijfdag stemden Luc Vanhelmont tot publieksprijswinnaar met de zin 'Wat af is heeft aan traag genoeg'.


Bekijk het fotoverslag op Facebook. Binnenkort posten we een sfeerfilmpje en de podcasts van de panelgesprekken.

Lees meer

Julia Beirinckx wint Beeld Express april 2015

Julia Beirinckx wint Beeld Express april 2015

FOCUS EDOUARD M


Toen keek ze zonder blozen
melkwit bij Le déjeuner sur l’ herbe
ongenaakbaar voor het herengezelschap
dat aan haar voeten lag als waren het zielige zandkorrels.


Nu kijkt ze zonder blozen
popmooi poserend in pompzuiver water
van een zee die zich schroomt te schuimen
van een zee met zand dat schaamt haar schoot te schaven.


Foto: Dominique Garnier

Lees meer

Voorrondes BK Poetry Slam 2015

Voorrondes BK Poetry Slam 2015

Vanaf dit jaar vindt het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam jaarlijks plaats. Lokale podia organiseren de voorrondes, Creatief Schrijven vzw coördineert de finale op 17 oktober in Muntpunt, Brussel. De winnaar van het BK 2015 verdedigt eind november de eer van ons land op het Europees Kampioenschap in Tartu/Estland.


Wil je meedingen voor het ticket naar Estland? Waag dan je kans op een van de voorrondes bij Slam Factory in Elsene (23/4, 28/5, 25/6 en 24/9), bij Stemschot in Gent (28/4), bij Curieus Berlare in Overmere (2/5), bij Quindo in Kortrijk (25/5) bij You On Stage in Antwerpen (28/5) of bij Mama’s Open Mic in Antwerpen (9/6).


Hou www.beslam.be in de gaten voor meer info.

Lees meer

"Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe verder je kan komen." - schrijftip van Jef Aerts