Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens

"De tuinman was tevreden, het voorbije jaar was gegroeid als kool." Lees de volledige tekst van Luc Geeraert op Azertyfactor.be.

Ook Creatief Schrijven vzw sluit tevreden het voorbije jaar af. We kunnen terugblikken op een geslaagde Schrijfdag in de Gentse Vooruit, twee PAROL! expo's, 5 edities van Het Schrijfsalon, 12 dagen Boekenbeurs, 4 Frappant TXT- voorrondes, het BK Poetry Slam 2014 in Muntpunt en verschillende optredens van De Sprekende Ezels

Voor 2015 wensen we je alvast 100% inspiratie. Hou onze website in de gaten, want we plannen weer een jaar vol schrijfactiviteiten.

Ons kantoor is gesloten van woensdag 24 december 2014 tot en met zondag 4 januari 2015. Vanaf maandag 5 januari staan we weer paraat.

Lees meer

VERZIN houdt het kort

VERZIN houdt het kort

Het eerste nummer van 2015 rolde al van de pers. De wintereditie bevat een dossier over het kortverhaal: “een genre met toekomst”. Wie zijn de specialisten? Hoe pakken zij het aan? En hoe begin je zelf aan een kortverhaal?


Jeroen Brouwers getuigt over 50 jaar schrijverschap: “Een roman is als een suikerspin”. Verder analyseren we het belang van de openingszin, mijmert Diane Broeckhoven over haar schrijfverblijf in de VS en vertelt Hilde Keteleer over haar schrijfvakantie Schrijven in de woestijn”. Ook zakelijk schrijven komt aan bod: VERZIN bundelt de beste tips van stijlgoeroe Steven Pinker.


Het winternummer van VERZIN ligt deze kerstvakantie in jouw brievenbus of boekhandel. Neem nu een abonnement en mis geen enkele editie.

Lees meer

Cursus- en wedstrijdaanbod voorjaar 2015

Cursus- en wedstrijdaanbod voorjaar 2015

Van Reisverhalen schrijven over een cursus Personages opbouwen tot Verhalen schrijven over je leven. In de nieuwe (gratis) SCHRIJF ontdek je welke schrijfcursussen in het voorjaar van 2015 in jouw buurt op het programma staan.

In de brochure vind je ook alle schrijfwedstrijden met een deadline vóór juni 2015. Heb je een gedicht of een verhaal klaar? Stuur het in voor één van de wedstrijden en wie weet, val je in de prijzen.

Download de SCHRIJF-brochure of vraag je papieren exemplaar aan door een mailtje te sturen naar info@creatiefschrijven.be (03 229 09 90).

Lees meer

GEZOCHT: Poetry Slammers, literaire performers en ervaren podiumdichters

GEZOCHT: Poetry Slammers, literaire performers en ervaren podiumdichters

Op zoek naar meer podia, die bovendien een goede vergoeding bieden?

Zin om je netwerk uit te breiden in een professioneel slam poetry project?

Schrijf je dan voor 1 januari 2015 in voor het project ‘Slamlezingen’ en word één van de 6 geselecteerde slamdichters.

Slam poetry is in opmars. De laatste jaren groeiden verschillende slamdichters uit tot professionele performers. Om het genre en de artiesten te ondersteunen zetten het Vlaams Fonds voor de Letteren en ARType vzw het proefproject ‘Slamlezingen’ op.

Meer informatie vind je in de Oproepbrief (PDF, 345 kB).

Lees meer

4 Cultuurministers op een rij

4 Cultuurministers op een rij

Wat hebben Karel PomaLuc MartensBert Anciaux en Sven Gatz gemeen? Antwoord: ze waren of zijn alle vier Vlaams cultuurminister. Samen belichamen ze meer dan dertig jaar Vlaams cultuurbeleid. Op vrijdagavond 19 december zitten ze op één rij in Bozar, Brussel.

Vier cultuurministers op een rij is de eerste publieke activiteit van Folio, een nieuwe koepel van 30 culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Ook VERZIN is lid van Folio. Samen willen we de meerwaarde van tijdschriften meer zichtbaar maken. Voor het debat lanceren we Folio met een korte presentatie van de plannen.

Vrijdag 19 december, 20 - 22 uur in Bozar, Brussel
€ 6 / € 4 - reserveren: 02 507 82 00 of www.bozar.be

Lees meer

“Wees een strenge megalomaan. Dat is de enige manier om een schrijver te zijn.” Annelies Verbeke