Sylvie Marie is de beste all round slam performer van 2014

Sylvie Marie is de beste all round slam performer van 2014

Na een spannende Slam Brabançonne-finale in een goed gevulde Tinnenpot, riep de jury Sylvie Marie uit tot beste all-round slammer van 2014. Lucy kaapte de publieksprijs weg. Proficiat aan de winnaars!


De eerste editie van Slam Brabançonne is achter de rug. Slammers Lucy, Jee Kast, Sylvie Marie en L'Ami terrien brachten het tot de finale op de nationale feestdag. Ook Akim A.J. Willems, Fjorton en Julie Beirens schreven zich in voor de competitie en namen deel aan de voorronde in De Monk.

Een fotoverslag volgt op de Facebook-pagina van het evenement.

Zin in meer slam poetry? Kom supporteren op één van de voorrondes van het BK Poetry Slam 2014!

 

Lees meer

Gratis Workshop Frappant TXT op woensdag 23 juli in Turnhout

Gratis Workshop Frappant TXT op woensdag 23 juli in Turnhout

Met de txt-on-stagewedstrijd Frappant TXT gaan we voor de vierde keer op zoek naar jongeren met straffe pennen en een stevige portie podiumpersoonlijkheid.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? En woon, werk of studeer je in de provincie Antwerpen? Stuur dan voor 15 september je beste literaire creaties in op Azertyfactor. Laat je voor minstens één van je teksten inspireren door het thema ‘(T)HUIS’. Kom je als één van de winnaars uit de voorronde, dan stroom je door naar de finale op 28 februari 2015.

Deze zomer staan verschillende coaches klaar om je op weg te helpen naar één van de geldprijzen. De volgende gratis workshop vindt plaats op 23 juli in Jeugdhuis Wollewei in Turnhout. Wim Paeshuyse en Tom Driesen staan je bij met praktische raad en daad.

 

 

Lees meer

Zomertournee – De Sprekende Ezels Deluxe

Zomertournee - De Sprekende Ezels Deluxe

Ook deze zomer gaan De Sprekende Ezels weer op tournee door Vlaanderen. Met een exquise selectie uit het seizoen 2013-2014 draaien we ook dit keer  weer een ongezien grappige, poëtische en muzikale voorstelling in elkaar. Jong en onbekend talent dat staat te trappelen om de wereld te veroveren. En die wereld begint bij u!

Op 26 juli staan de Ezels op het podium in Vrijstaat O (Oostende), op 27 juli maken ze het poëziefestival in Watou onveilig, en op 1 augustus zijn ze te gast op het M-idzomerfestival in museum M in Leuven. Komt dat zien!

 

Lees meer

Programma volgende Schrijfsalons bekend

Programma volgende Schrijfsalons bekend

Tijdens het Schrijfsalon geeft een gerenommeerd auteur praktische tips en schrijfadvies. Daarnaast krijg je, indien gewenst, feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers. Nieuw: vanaf nu kun je na het Schrijfsalon online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Maak nu jouw persoonlijke afspraak met Michael De Cock (27/9 in Mechelen), Stijn Vranken (18/10 in Turnhout) of Tom Naegels (6/12 in Mol). Bekijk ook eens de reacties op de vorige edities van het Schrijfsalon.

Schrijf je in op Azertyfactor.be.

Lees meer

Watou Schrijfwandeling: over klein geluk in tijden van overvloed

Watou Schrijfwandeling: over klein geluk in tijden van overvloed

Brengt het warme weer je in vakantiestemming? Hou deze zomer alvast zondag 17 augustus vrij. Evelien Verhegge - schrijfdocente, actrice en regisseur - neemt je mee op schrijfwandeling tijdens het Kunstenfestival Watou.

Je trekt door de tentoonstelling met pen en papier. Tijdens de schrijfwandeling verzamel je indrukken en woorden en filter je ze tot jouw eigen tekst. Je experimenteert daarbij met snelle beeldende technieken en puzzelt alles aan elkaar in een uniek Moleskine-boekje dat je ter plaatse ontvangt.

Reserveer nu je plekje.

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans