© Guy Kokken

Auteurslezing Els Moors

Dichter des Vaderlands, Els Moors geeft op woensdagavond 26 september in intieme kring een lezing over wat  literatuur vandaag de dag betekent in onze samenleving. Hoe kun je jezelf als auteur sterken om je plaats te vinden? Van harte welkom om met haar in gesprek te gaan om 19u in de Nieuwe Vrede in Berchem.  De lezing is een onderdeel van de opleiding Basisjaar Literair Schrijven. We stellen die graag open voor een breder publiek.

Lees meer

BK Poetry Slam 2018

De tien beste slammers van het land nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het BK Poetry Slam. Elke slammer krijgt 3 minuten om de vakjury te overtuigen. Naast de stem van de jury telt ook jouw stem! Van harte welkom op 29 september in cc Jacques Franck in Sint-Gillis.

Lees meer

Horen, zien en schrijven

Schrijf jij nog maar net en heb je vragen over je beginnend schrijverschap? Hoe creëer je straffe personages, hoe begin je je verhaal en hoeveel autobiografische elementen kan een verhaal aan? En, hoe zorg je ervoor dat ook anderen het graag lezen? In deze cursus zetten we samen je oren en ogen open. Als je van schrijven wil proeven, is dit de ideale instapcursus.

Lees meer

Zeef Poëzieprijs

Als spin-off van de bekende website www.hetgezeefdegedicht.be is een nieuwe uitgeverij ontstaan: uitgeverij De Zeef. De uitgeverij organiseert de wedstrijd Zeef Poëzieprijs. De winnaar krijgt een publicatie van zijn bundel en daarboven 500 euro als prijs. Alle info vind je hier.

 

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN