Op vakantie

Ons creatief kantoor is gesloten van 1 tot 14 augustus. We geven je daarna opnieuw maar wat graag antwoord op alle schrijf-,lees- en publicatievragen die je kunt bedenken. Veel plezier en geniet met volle teugen van de zomer. Vergeet vooral niet om je pen in de zomerinkt te doppen.

Lees meer

Check de nieuwe Schrijf en vind jouw favoriete cursus

Het nieuwe cursus- en wedstrijdaanbod in Vlaanderen en Brussel is opnieuw gebundeld in een handige SCHRIJF. Wil jij je toespitsen op misdaadliteratuur, deelnemen aan de nieuwe schrijfwedstrijd 'Rijm op het raam' of misschien gewoon heel wat schrijftips verzamelen? Download gratis de nieuwe SCHRIJF en scherp je pen.

Lees meer

Bas Tuurder wint Beeld Express juli 2017

Bas Tuurder schreef het winnende gedicht bij de foto van Marc Wellens. Zijn tekst verschijnt in Beeld Expresshet tijdschrift van het Centrum voor Beeldexpressie. Proficiat Bas!
De volgende Beeld Express – opdracht vind je op azertyfactor.be/kansen.

Lees meer

Hoe creëer je een overtuigend personage?

Een goed verhaal staat of valt met overtuigende personages. Personages met een heden en verleden, met dromen en verlangens, met eigenaardigheden en geheimen en met vrienden en vijanden. In de cursus van Sonja Callay ontdek je hoe jij een sterk personage creëert. Je leert hoe hij of zij het verhaal draagt en voortstuwt en wat de rol kan zijn van hoofd- en nevenpersonages in een verhaal. Ben jij benieuwd hoe jij je personages meer karakter geeft ...

Lees meer

Basisjaar Literair Schrijven 2017-2018

Dompel je een jaar lang onder in literatuur. Het Basisjaar Literair Schrijven is een intensieve schrijfopleiding onder de vleugels van Creatief Schrijven. Je werkt een jaar lang aan je literaire competenties. Je leest, schrijft, luistert naar en wordt begeleid door ervaren auteurs. Je werkt aan een publiceerbaar kort verhaal of een gedichtencyclus. Heb je zin om al je literaire mogelijkheden te ontdekken? Schrijf je dan snel in.

 

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN