Proza op z'n Claus

Op 19 maart is het tien jaar geleden dat de grootmeester Hugo Claus overleed. Wij staan stil bij zijn proza, poëzie en toneelteksten, want Claus was van verschillende markten thuis. Wil jij ontdekken hoe hij zijn prozaïsche teksten naar een hoog niveau tilde? Schrijf je in voor 'Proza op z'n Claus' en laat niemand minder dan Elvis Peeters je door Claus's oeuvre leiden.

Lees meer

Verleid je lezer

Ben jij met tekst bezig voor je job, als vrijetijdsbesteding of gewoon voor het plezier? Schrijf je dan in voor Verleid je lezer en ga naar huis met tal van tips die op alle momenten handig zijn. Of je een recensie schrijft, een blogartikel, een flyer of gewoon een wervend tekstje voor op de website van je organisatie. Tot dan?

Lees meer

Op zoek naar een stageplek?

Ben jij communicatief sterk, kun je goed om met deadlines en heb je een creatieve geest? Doe bij ons stage en dompel je onder in de literaire sector. Zet je schouders samen met ons onder de Schrijfdag en/of de conferentie Creative Writing, plezier verzekerd!

Lees meer

The Reader: intuïtie en verhaalanalyse

Loop jij soms vast op je verhaalstructuur of de invulling van je personages? Interpreteer of analyseer eens het verhaal van een andere schrijver. Tijdens de workshopreeks 'The Reader' leer jij dit met verve dankzij ervaren docent Daan Pleumeekers. Laat je meevoeren in de verhaallijnen van de film 'The Reader' en vind inspiratie voor je eigen werk.

Lees meer

Nieuwe cursussen en wedstrijden voorjaar 2018

Ben jij op zoek naar de cursus die jou op het lijf geschreven is? Ongetwijfeld dat je vindt wat je zoekt in de SCHRIJF, onze cursus- en wedstrijdbrochure: laat je inspireren door het oeuvre van Hugo Claus of Bob Dylan, podcasts maken of 'Brieven schrijven aan een onbekende'Snuister, doorpluis en doe mee!

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN